een goed gesprek met Dick ...

 

een goed gesprek

dick stammes
coaching
trainingen
boeken
artikelen
contact         

een goed gesprek met Dick ...

Trainingen met Dick Stammes

Kennismakingsles Meditatie

Datum, tijd en plaats: in overleg.
Info en aanmelding: dickstammes@gmail.com of  tel. 06-10602312. 

Wat is meditatie nou precies? Hoe werkt het? Wat heb ik eraan? Dit zijn veel gestelde vragen van mensen die het woord meditatie wel kennen, maar het nooit hebben beoefend. Om deze vragen concreet te beantwoorden is er nu voor jou en iedereen de mogelijkheid om op een eenvoudige manier kennis te maken met meditatie. In deze kennismakingsles zullen we vooral praktisch oefenen, zodat je zelf ervaart wat de meditatie met je doet. Uiteraard krijg je tijdens deze les duidelijke uitleg en instructie over de juiste aanpak van de oefeningen. Verder zullen we bespreken hoe meditatie is ontstaan, wat het nut ervan is in deze moderne tijd, hoe je dit thuis kunt beoefenen  en wat je ermee kunt in je dagelijks leven.
Deze les is zeer geschikt voor mensen die nog nooit meditatie hebben beoefend, maar die wel eens willen weten wat meditatie is en of het iets voor ze kan betekenen. Mediteren kan iedereen makkelijk leren, van jong tot oud. Je hoeft er niet lenig voor te zijn en er zijn geen eisen om aan te voldoen. Je kunt dus zo beginnen en je zult snel de grote voordelen ervan inzien. De voordelen zul je vooral ervaren in het beter omgaan met stress, in meer ontspanning, bewustere ademhaling en groter zelfinzicht.
Je bent van harte welkom bij deze eenmalige kennismakingsles. En mocht je er zin in krijgen en door willen gaan, dan kun je je opgeven voor de vervolgtraining.

Unieke training voor jongeren van 17 - 25 jaar:
Mindfulness, Meditatie, Dialoog

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 ½ uur
Datum, tijd en plaats: in overleg.
Voor meer informatie: dickstammes@gmail.com of tel. 06-10602312. 

Wat wil je? Wat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten? Wie ben je écht?
Dit zijn de drie basisvragen in deze praktisch gerichte training voor jongeren.
Je gaat hierin het volgende leren:
Je leert wat je werkelijke drijfveren zijn. Je ontdekt wat jou tegenhoudt om te weten wat je werkelijk wilt, wat jouw persoonlijke kwaliteiten zijn en wie je écht bent. Je gaat  het verschil en het verband zien tussen je denken, je voelen en je handelingen, tussen wie je bent en wat je doet. Je krijgt inzicht in het feit dat problemen geen problemen zijn, maar diepere vragen.
Je ontdekt hoe vaak je met je gedachten ergens anders bent dan in dit moment. Je leert handige technieken om met je aandacht en concentratie in het huidige moment te blijven.
Je traint met praktische oefeningen in aandacht, geduld, concentratie, innerlijke stilte, diep luisteren, en gezonde ademhaling. Je leert je focus te verleggen van veroordeling naar erkenning, van piekeren naar aanvaarding, van schijncontact naar echt contact, van denken naar gevoel, van hoofd naar lichaam, van onbewust naar bewust.

Het doel van de training is om werkelijke antwoorden te krijgen op de drie genoemde basisvragen. Het gaat niet om theoretische antwoorden, maar om heldere, nieuwe en praktisch toepasbare inzichten in jouw leven die goed zijn voor jou en die jou verder brengen.
Alles wat jou bezighoudt is bespreekbaar in deze training. Je ontmoet leeftijdsgenoten in een veilige sfeer en onder deskundige leiding. Er bestaat de mogelijkheid tot aparte gesprekken met de cursusleider. Je bent van harte welkom!

Meditatietraining voor volwassenen
(beginners én gevorderden)

Datum, tijd en plaats: in overleg.
Voor meer informatie: dickstammes@gmail.com 
of  tel. 06-10602312. 

Inhoud van de training
Je leert de techniek van het mediteren, de juiste lichaamshouding, ademhalingstechnieken, het richten van de aandacht, het omgaan met gedachten, emoties en anderen, leven in het hier-en-nu, vergroting van bewustzijn, verdieping van innerlijke rust en concentratie.
Als je nog nooit hebt gemediteerd is deze training een goede kennismaking. Heb je eerder gemediteerd dan is deze training een goede verdieping van je meditatiepraktijk.
Meditatie is aantoonbaar het beste middel tegen de stress en spanningen van het dagelijks leven. Mediteren is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, de kwaliteit van leven en het contact met anderen. Tevens vergroot meditatie de zelfkennis.
Na afloop van de meditatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en gesprek.


Individuele coachingsgesprekken

Datum, tijd en plaats: in overleg.
Je kunt informatie aanvragen, je aanmelden en een datum en tijd afspreken bij: dickstammes@gmail.com  of tel. 06-10602312. 

Doel en inhoud van de gesprekken
In deze coachingsgesprekken kun je in een veilige sfeer met een deskundig iemand jouw levensonderwerpen bespreken. Door dit te doen krijg je meer inzicht en vaardigheden, zodat je leert om beter met de problemen en de kansen om te gaan. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Onderwerpen kunnen zijn:
hoe zet je een nieuwe stap in je leven; hoe ga je om met emoties; hoe ga je om met conflicten; wat is jouw plek in je relatie; hoe ga je om met je verleden; hoe verwerk je verlies van dierbaren; wat is burn-out en wat kun je eraan doen; hoe voed je je kinderen op (thuis en op school); hoe ga je om met je ouders; wat is je zelfbeeld; hoe kun je met meer plezier werken; hoe realiseer je je wensen en verlangens; hoe leef je vanuit je hart; wat is het verschil tussen écht contact en schijncontact; enz. enz.
 


Cursus psychologie 

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
1.            Karakter
Wat is je karakter? Hoe ontstaat karakter? Kun je je karakter veranderen? Wat zijn de kwaliteiten van je karakter? Wat zijn de valkuilen en uitdagingen van je karakter? Hoe ga je om met mensen aan wie je je snel ergert?
2.            Echt contact - schijncontact
Wat is écht contact? Wat zijn de verschillen tussen schijncontact en écht contact? Wat zijn  de vermijdingsstrategieën om echt contact uit de weg te gaan? Hoe herken je die? Wat is het verband en verschil tussen gedachten, emoties en meningen? Wat is bewustzijn?
3.             Je eigen levensverhaal
Schrijf je eigen levensverhaal. Hoe werkt het verleden van je familiesysteem door in het heden? Welke periodes in je leven hebben de grootste invloed op je gehad? Welke personen zijn belangrijk voor je? Wat zijn herinneringen? Hoe kun je daarmee omgaan?
4 en 5.    Persoonlijke inbreng
In deze bijeenkomsten kun je in praktijk brengen wat je hebt geleerd en persoonlijke
zaken bespreken. Bijvoorbeeld: Hoe ga je met jezelf en met je leven om? Wat wil je zo houden en wat wil je veranderen in je leven? Wat zijn je verlangens hoe kun je die in de wereld zetten?
 

Je kunt informatie aanvragen, je aanmelden en een datum en tijd afspreken bij: dickstammes@gmail.com of tel.  06-10602312.


<< ga terug -WEBgems bijgewerkt op 1 maart 2012